Margus Linnamäe äride haare ja tehingute maht teeb teistele silmad ette.

Kuigi avalikult on palju juttu Eesti juurtega firmadest nagu Tallink või Transferwise, siis süvenedes on need pigem igavad ettevõtted, mis on mõjukad vaid ühes kitsas ärinišis. Palju huvitavamatest ettevõtetest on Eestis harvem juttu.

Esikolmikusse mahuks kindlasti Jüri Käole, Enn Kunilale ja paljudele teistele kuuluv osaühing NG Investeeringud, mis omab suurosalust näiteks Tallinna Kaubamajas ja Livikos. Samuti Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Kalev Järvelille suurosalusega investeerimisfirma Infortar, mis omab ettevõtteid, nagu Tallink ja Elenger (endine Eesti Gaas), ning ilmselt kõige laiema haardega ettevõte UP Invest, mille suuromanik on Margus Linnamäe ning väiksem partner Ivar Vendelin.

Kui hakata loetlema valdkondi, kus UP Invest tegev on, siis on oht, et midagi jääb mainimata, mitte vastupidi. Haare ulatub pisikohvikutest, restoranidest ja kinodest kuni ravimimüügi, arvutimängude ja meediani välja. Ka Postimees kuulub samasse, Eesti mõistes suurkontserni. Linnamäe mõjukus pole niivõrd tema salapära või rahakus, vaid praktilisem pool ehk vahetu osalemine väga paljudes ärivaldkondades.

Lõppeva aasta teeb eriliseks seegi, et tänavu on Linnamäe teinud juba vähemalt kümmekond tehingut, mille kogukäive ulatub sadadesse miljonitesse eurodesse.