Vahepeal tekkis juba hirm, et pärast Bolti ei tulegi enam midagi. Kaarel Kotkas ja tema Veriff hajutasid selle kartuse.

Kotkas tõestas, et Eestis saab kiiresti kasvavat idufirmat teha küll ja selleks ei pea end ilmtingimata Londoni või Ränioru startup'iks registreerima ning oma tegelikust päritolust igaks juhuks vaikima.

Tehisintellektiga isikutuvastuse lahendus Veriff on palganud juba üle 300 töötaja 42 eri rahvusest. Sel aastal avati esimene kontor väljaspool Eestit ja seati end sisse New Yorgis. 

Iseteeninduskassad on saanud juba reaalsuseks, pangakontorites ei viitsi enam keegi käia, e-residentsus kasvab mühinal. Kõik viitab sellele, et inimeste isikusamasust lihtsalt tuleb asuda kontrollima tarkade masinate abil.

Veriffil on selline masin olemas ja see töötab väga hästi ning kindlalt. Teenus suudab tuvastada üle 3000 erineva dokumenditüübi kõigist maailma riikidest. Leitud on väga õige nišš ning nüüd tuleb tublisti raha kulutada, et turundus tehnoloogiale järele jõuaks.

Seni on ettevõte kaasanud üle 7,3 miljoni euro investeeringuid ja saanud endale sadakond maksvat klienti. Tuleb väga loota, et algav aasta kasvatab need näitajad vähemalt kümnekordseks. Tahaks loota, et Veriffi abil ei pea me enam kunagi seisma ka dokumentide vahetamise järjekorras meie politsei- ja piirivalveameti kontorites.