Tallinna uus valitseja hoiab eristuvat ja karmi joont.

Kindel oli see, et kõik pidid aru saama – Mihhail Kõlvart on täiesti teistsugune linnapea kui tema eelkäijad. Selle on nüüd Kõlvart tõesti kõigile selgeks teinud. Väheseid üllatas, et Kõlvart on pealinna valijate seas populaarne, kuid ilmselt ei mõelnud enamik Kõlvarti poolt hääletanutest temast kui linnapeast.

Nüüd, kui ta on näidanud oma esimesi jõulisi samme linna juhina, võib tema toetajaid olla rohkemgi. Kõlvarti ümberkorraldused linnas pole mitte lihtsalt ratsionaalsed ja konkreetsed, vaid on ka väga hästi läbi mõeldud. Ta ei esita helesiniseid unistusi tuleviku linnast, tema siht on teha linn elanikele paremaks elupaigaks kohe praegu.

Selle juures ei unusta Kõlvart muidugi oma valijaid. Hoolikalt läbi kaalutud sammud on just sellised, mis võiksid olla eelkõige tema valijatele meelepärased. Siin täidab Kõlvart oma teist missiooni – viia Keskerakond 2021. aasta kohalike volikogude valimistel pealinnas uuesti võimule. Selleks on talle linnapea amet ka usaldatud. Kas ülesande täitmine toob talle veel tähtsama ameti, on veel teadmata.

Keskerakonna sees on Kõlvart jõudnud aga juba üsna tipu lähedale. Keskerakonnas leidub ka mitmeid vene poliitikuid, kes tõdevad, et erakonnal peab olema eesti päritolu juht. Vastasel juhul saab Keskerakond vene partei kuvandi ja need lõpetavad Eestis teadupärast ajaloo prügikastis. Aga erakond on muutunud, ilmselt muutuvad ka valijad ja avanevad uued võimaluste aknad.