Katkenud kannatus viis Euroopasse.

Keskerakonna Kannatlik Kolmik suutis üksteise toel ära oodata selle võimaluste akna, mille kaudu saada viimaks ise hakata juhtima asju oma erakonnas ja ka riigis. Jüri Ratas, Mailis Reps ja Kadri Simson kaotasid sellel teekonnal palju ning vahel võib juhtuda, et pärast ohverdusi ja kannatusi selgub, et eesmärk, mida püüeldi, polegi päris selline, nagu oodati.

Kadri Simson proovis saavutatu ära, oli majandus- ja taristuministri ametis, kuid otsustas mingil hetkel erakonnas enam mitte n-ö trügida. Päris poliitikast lahkumise asemel avanes võimalus saada järgmiseks Euroopa Komisjoni volinikuks. See üritus nõudis jälle hulga kannatust ja võitlust, aga kandis vilja.

Simsonil on volinikuna väga keerukas portfell, millega kogub kindlasti nii sõpru kui ka vaenlasi. Seda ka Eestis. Energeetika on tugevas konfliktis kõiksugu kliimaküsimustega, mis omakorda kõnetavad järjest suuremaid inimhulki. Teisisõnu valijaid. Simsonil on võimalus puhta lehena alustada hoopis uut lähenemist Euroopa energiapoliitikas, kõik sõltub vaate laiusest ja kaugusest.

Senine algus – kuigi päris algus pole veel käeski – on olnud rabe, kuid selle tööga siiski toime tulles on Simsonil midagi, mida on vähestel Keskerakonnas – ehk lisaks suurele kogemusele ka vaade Eesti poliitikale väljastpoolt. Kas see võiks süstida temasse indu ka sisepoliitikasse naasmiseks või hoopist vastupidi, peletab veel kaugemale, selgub alles aastate pärast.