Päästeameti juht Kuno Tammearu märgib pikas intervjuus, et liiga paljude raskete õnnetuste algpõhjuseks on paraku kaasmaalaste ohjeldamatu joomine. Päästeamet ei saa olla see, kes õpetab inimesi kultuurselt alkoholi pruukima, ent midagi tuleb kiiremas korras ette võtta. Intervjuus ei jää tähelepanuta päästjate palk, mis lohiseb jätkuvalt Eesti keskmisest kaugel maas. Jutuks tuleb ka see, kuivõrd laastab päästja vaimu rohkete inimohvritega õnnetus.  

Äsjase Iraani suure raketirünnaku ajendil meenutab Priit Pullerits, kuidas ta ühe vähese eestlasena on nõukogude armees samamoodi lasknud üsna sarnaseid rakette - kuidas see käib ja mis pärast saab, kui pauk on kõmatanud.

Kas seentest saab kasvatada nahka? Eesti disainer Riina Õun Londonis just sellega katsetab. Tuleb välja, et Kombucha teeseenest saab kasuliku joogi ning loodusliku materjali, mida kasvatada naha alternatiiviks. Ühtlasi anname teada, millist loodusvaenulikku sodi vegan-naha nime varjus müüakse.

Tartu maratonini jääb neli nädalat, lund pole, niipea ei tule, aga veebruariks olevat siiski lootust. Arter uurib, kuidas kõige kirglikumad suusahundid selleks ajaks motivatsiooni leiavad, kas ja kuidas üldse treenivad, või on pessimistlikumad hakanud suusavarustust hoopis maha müüma.

Kõigest sellest ja paljust veel saate lugeda laupäevasest Arterist.