Teivashüppe maailmarekordimees.

Kui enamiku laste puhul ütleksime: «Oi, kui palju sa oled kasvanud», siis Duplantise puhul oleks kohasem: «Oi, kui palju sa oled hüpanud».

20-aastane rootslane ületas kaks meetrit enne, kui sai kätte aabitsa ning täiskasvanud kaelkirjakustki (4.20) lennanuks ta üle juba 13-aastaselt. Ehk teivashüppe maailmarekordi enda nimele haaramine näiski tema jaoks vaid aja küsimus. Ning see aeg jõudis kätte tänavu veebruaris, kui Duplantis ületas sisehallis 6 meetrit ja 17 sentimeetrit. Ja nädal hiljem viis ta maailmarekordi veel sentimeeter kõrgemale.

Osa inimeste jaoks ei tähendanud see aga midagi, sest välitingimustes oli Duplantise tipptulemus tol hetkel «kõigest» 6.05 ehk üheksa sentimeetrit vähem kui ala kunagise superstaari Sergei Bubka 1994. aastal püstitatud välitippmark.

Ent tänavu 17. septembril sai ümber ka selle rekordi aeg, kui tiibadeta rootslane ületas Rooma olümpiastaadionil 6.15 ning istus nõndaviisi teivashüppe kuningale mõeldud troonile. Sealt on edasi teha vaid üks samm – tõusta kogu kergejõustiku kaanenäoks ning hetkeseisuga on noormees selleks ka pürgimas.

Kus on aga Duplantise võimete lagi? Nagu ta aprillis Postimehele antud intervjuus sõnas, ei tea ta seda isegi, kuid üks on kindel: ta jätkab piiride kompamist.