Sihikindel iluuisutamise graatsia.

Jaanuaris Austrias peetud iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel saavutas 17-aastane Eva-Lotta Kiibus naiste üksiksõidus seitsmenda koha. Välk selgest taevast? Tavalisele spordihuvilisele küll, kuid tegelikult seadiski treener Anna Levandi juba eelmise hooaja eel hoolealusele kõrged eesmärgid.

EMil saadud 181 punkti tähendab juba korralikku rahvusvahelist taset. Kümmekond aastat varem meie esiuisutaja tiitlit kandnud Jelena Glebova lagi jäi mitukümmend silma madalamale. Ent Levandi ja Kiibuse jaoks on see alles algus. Ehkki iga järgmist sammu on üha raskem astuda, seatakse järjest uusi sihte.

«Varem kartsin tohutult eksimusi. Veidi enne EMi peetud noorteolümpial olin ebakindel ning kartuse tõttu läkski võistlus untsu. Rääkisin treener Annaga, vanematega. Kõik ütlesid, et pean ise enda peas selle kartuse ületama. Treener ja vanemad toetasid väga. Kui mõni kaigas kodaratesse lendab, oskab Anna mu sellest välja tuua. Nüüd EMil Grazis toimus vabanemine. Just siin ja praegu, enne võistlust. Küsisin endalt: miks karta?! See oli nii ebameeldiv tunne, kui kardad ja värised,» rääkis Kiibus jaanuarikuus eduka suurvõistluse alustest.

Koroonapausi järel jätkas piiga sealt, kust eelmisel talvel pooleli jäi. Mitu sügisest võistlust tõi erinevaid isiklikke rekordeid, kavasid muudetakse üha keerukamaks. Kiibuse arengut on põnev jälgida.