NBA superstaar särab nii palliplatsil kui ka selle kõrval.

USA suurlinnas Los Angeleses on korvpall olnud alati au sees, kuid viimasel ajal polnud neil suurt edu ette näidata. Tänavu suudeti tänu Lakersi meistritiitlile panna punkt kümme aastat kestnud põuale ning suurim roll selles oli mõistagi LeBron Jamesil. 35-aastane pallur oli aasta varem Lakersiga liitudes põrunud ning eksperdid hakkasid teda vaikselt juba kõrge vanuse tõttu maha kandma.

Spetsialistidel oli õigus, sest vanuse tõttu tuli Jamesil muuta oma mängustiili, kuid endiselt tuleb tema kohta öelda kuningas. Selle tõestuseks ulatati talle läinud hooaja finaalide parima mängumehe autasu, seejuures sai temast esimene mängumees, kes võitnud selle kolme erineva võistkonnaga. Mis veelgi olulisem: temast on saanud liider, kes sütitab visalt töötama ka nooremaid pallureid.

Tegelikult mõjutas jänki viimasel aastal inimesi üle maailma. James vedas kampaaniat, mis aitas tegeleda sotsiaalsete probleemidega Ameerika Ühendriikides. Ta valgustas mustanahalisi kaasmaalasi, et muutusteks tuleb osaleda valimistel, kus võetakse nende häält kuulda.

See polnud esimene kord, kus NBA superstaar särab nii palliplatsil kui ka selle kõrval. Paar aastat tagasi avas ta koolimaja vähekindlustatud noortele.

Pole kohta, kus James ei suudaks särada.