Teadussaate «Rakett 69» võitja seab kõrgeid eesmärke.

Uku Andreas Reigo sõnastab edu saladuse: «Lootusest üksi piisa. Tuleb teha vahet, mis on sinu kontrolli all ja mis ei ole».

Uku on silmapaistev noor talent mitte üksnes lahtise pea ning töökuse poolest. Tal on taskus kolm suurt trumpi, mis tänases maailmas on defitsiidiks saanud. Esimene on oskus hoida fookust ning eristada olulist ebaolulisest. «Meil on infot ja võimalusi rohkem kui eales varem. Ja tulemus on see, et inimene hajub. Hajusus eri tegevuste vahel takistab edu saavutamast,» teab noor teadushuviline. Kuid sama haruldane on maailmas, kus näib valitsevat mugavusekultus, ka oskus olla enda vastu nõudlik. «Hästi tähtis asi on enesekontroll, enda juhtimise võime. Distsipliin – kui ei ole viitsimist ega tahtmist liigutada, teed ikkagi asjad ära.»

Kolmas Uku eelis on oskus eesmärke seada ja nende poole liikuda. Noormehe ambitsioonikas tulevikuunistus on lahendada energiakriis maailmas. «Energeetika köitis mind alguses puhtalt põnevusega – mingi müstiline jõud, mis paneb lambid põlema, autod sõitma. Aga praeguseks olen selgeks saanud, et jätkusuutlik energeetika on pudelikael, mis hoiab väga paljusid protsesse tagasi. Sellepärast on see oluline maailmale ja oluline mulle. Ma tahan selle lahendada!»

Olgugi Uku kireks teadus, peab ta oma jõu- ning tasakaaluallikaks sidet loodusega. Ta on kasvanud talus ja hoolitseb hobuste eest. «Minu saatjaks on mets ja rahu, mida siit leiab.»