Rohepöörde eestvedaja.

Oma esimese kuue aastaga Pariisi linnapeana jättis Anne Hidalgo maha selge jälje. Ta kahekordistas jalgrattateid 1400 kilomeetrile. Selle käigus kadus Prantsusmaa pealinnast tuhandeid parkimiskohti ja kümned tänavad suleti täielikult autodele. 50 000 maja kohandati energiatõhusamaks. Ka ei pea pariislased enam kodu juurde puude istutamiseks närima end läbi kurnavast bürokraatiast.

Sellega jagas meer elanikud kahte lehte: osa hindavad tuleviku ökometropoli ehitamist, teisi ajavad kõikjale kerkivad teetõkked marru.

Raevutsejad Hidalgot ei heiduta, sest tänavuste kohalike valimiste eel lubas ta, et tänavaäärsetest parkimiskohtadest kaob Pariisis koguni üle 70 protsendi, igale teele ja sillale rajatakse rattatee ja iga linlane saab tulevikus kõik eluks vajaliku kätte 15 minuti teekonna kauguselt – ilma autota. Ta võitis valimised kindlalt.

Rohelise mõtteviisiga poliitikute edu valimistel, seda eriti kohalikel valimistel, ei tohiks enam kuskil üllatada. Kuigi Hidalgo on olnud teerajaja ja paistab endiselt oma julgete algatustega silma, pole ta sugugi üksi: üle Euroopa annavad meerid lubadusi rajada uusi parke, toetada ettevõtteid päikeseenergia kasutamisel, renoveerida maju ja piirata autode kasutamist.

Uus, rohelisem ja jätkusuutlikum ettekujutus elamisväärsest linnast on osutunud menukaks.