Tõusis Hiina rikkaimaks inimeseks.

Kui Alibaba kaasasutaja ja suuromanik Jack Ma on üsna hästi tuntud, siis Aasia kõige väärtuslikuma ettevõtte, internetihiiglase Tencent asutaja ja juht Ma Huateng, rohkem tuntud kui Pony Ma, hoiab madalat profiili ning on seetõttu ka vähetuntud.

Kuid väga edukas ja jõukas on temagi.

Novembri alguse seisuga oli Pony Ma vara väärtus kasvanud aasta algusest 22 miljardi dollari (18,6 miljardi euro) võrra ning septembris tõusis ta Hiina rikkaimaks inimeseks.

Tencent on üks suuremaid tehnoloogia- ja internetikonglomeraate maailmas, mille ettevõtted tegelevad internetimängude ja -meelelahutuse ning investeeringutega. Konglomeraat arendab ka Hiina suurimat mobiilset sõnumiteenust WeChat ning veel igasuguseid internetiga seotud teenuseid (meediat, meelelahutust, maksusüsteeme ja veel palju muud) nii Hiinas kui ka globaalselt.  

Nii ajakiri Time kui ka ajakiri Forbes on paigutanud Pony Ma korduvalt maailma mõjukaimate inimeste nimekirja. Ajakiri Fortune nimetas ta 2017. aastal  «Aasta ettevõtja» nominentide sekka.

Pony Ma sündis 1971. aastal ja kui tema isast sai Shenzhenis sadama juht, oli poiss temaga palju aega töö juures kaasas.

1993. aastal lõpetas Pony Ma bakalaureuse kraadiga Shenzheni ülikooli arvutiteaduste alal.

2016. aastal paigutas ta 2,3 miljardi dollari väärtuses Tencenti aktsiaid isiklikku heategevusfondi. Ajakiri Forbes pole neid siiski tema vara väärtuse arvutamisel maha arvanud.