Sotsiaalmeediakanali TikTok kaudu noorte valitsejaks.

Lühivideote valmistamise ja jagamise telefonirakendus TikTok on tähelepanuväärne kolme asjaolu pärast: see asutati neli aastat tagasi Hiinas, sel on ligi 800 miljonit aktiivset kasutajat ja neist 40 protsenti on nooremad kui 24 aastat.

Sellepärast pole ime, et suurima jälgijaskonnaga TikToki staar on USAs Connecticuti osariigis Norwalkis elav 16-aastane tüdruk Charli D’Amelio. Umbes aastaga on tema tegemisi hakanud jälgima ligi 98 miljonit inimest. Sellest tulenevalt on New York Times nimetanud teda TikToki valitsevaks kuningannaks, teda on koos õega nimetatud TikToki tegelikuks juhiks, Washington Posti järgi on ta TikToki vaieldamatu valitseja, New Yorker aga peab teda TikToki näoks.

Aastaga oma kodus videoid tehes teenitud 4 miljonit dollarit viisid ta noorimana Forbesi noorte tegijate edetabelisse 40 Under 40. Lisaks TikTokile on ta jõudnud Super Bowli reklaami, astunud üles NBA tähtede mängus ja sõlminud podcast'i lepingu.

Ühiskonnauurijad näevad Charlis pead tõstva veebi valitseva kummalise, ebakindla ja ettearvamatu Z generatsiooni tavapärast esindajat. Lisaks muusika- ja tantsuvideotele (ta on oma elust kümme aastat tegelenud tantsimisega) on ta aktiivne olnud mitmes tänapäeva iseloomustavas liikumises, nagu Black Lives Mattersi toetamine, koolikiusamise, söömishäirete ja häbistavate kommentaaride vastu võitlemine.

@charlidamelio

sneak peak of my new igtv going up tomorrow!!!

♬ All I Want - Olivia Rodrigo