Koroonavõitluse esindusnägu selgitas nii eestlastele kui venelastele väsimatult koroonaga seotud ohte.

Aasta tagasi oli Arkadi Popov laiemale avalikkusele tundmatu kiirabiarst. Koroonaviirus lennutas mehe karjääri uutesse kõrgustesse. Märtsi lõpus sai temast terviseameti kriisikeskuse meditsiinijuht ja detsembris asus Popov juba Lääne-Tallinna keskhaiglat juhtima. 

Skandaalid pole vastsele haiglajuhile külge hakanud. Näiteks jutud, justkui soosinuks Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart üle haigla nõukogu pea uues ametis just Popovi. «Need ajad on möödas, kus keegi tuleb sind vaikselt paluma või ametikohale määratakse ilma konkursita,» usub Popov. 

Kriisijuhina mõjus Popov rahvale väga veenvalt. Tal oli olemas just see, mis terviseametil Covid-19 kriisi esimestel nädalatel puudu jäi – oskus kõnetada inimesi. Kuigi Popov luuletab ja mõtleb vene keeles, peab ta sagedasi riigikeeles esinemisi põhjuseks, miks ta eesti keelt ei pelga, lisaks teeb ta kõva eeltööd. Vaba aega veedabki Popov sageli uute teadusandmetega slaide koostades, aga ka raamatuid neelates. 

Tallinna kiirabi juht Raul Adlas peab Popovi teadmistejanuliseks praktikuks ja teadlasetüübiks ühel ajal. Samuti hindab ta endise ametikaaslase kõrget töövõimet. 

Popovile meeldivad uued algatused, muidu jääb ta oma sõnul igavlema. Sügisel ei toonud Covid-19 pandeemia enam palju põnevat kaasa. «Viimasel poolel aastal pidin pidevalt sama juttu rääkima,» meenutab Popov. 

Lääne-Tallinna keskhaigla juhtimine toob mehe ellu taas uued tuuled. Haiglas töötab üle 1800 inimese, keda ei huvita niipalju koroonaviirusega nakatunute arv Eestis, kuivõrd enda palk ja töötingimused. Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonda juhib Popovi abikaasa. Nii tuleb mehel iga juhtimisotsus hoolikalt läbi mõelda, et mitte ainult olla erapooletu, vaid sedamoodi ka kõrvalseisjatele näida. 

Popovi trumpideks on julgus ja koostöövõime. Isikuomadusi on tal aidanud lihvida psühholoogiaõpingud läinud sajandi 90ndatel aastatel Leningradi Riiklikus Ülikoolis. Neid läheb kõvasti vaja, sest ülemuseks ei ole tal enam kolleegid, vaid poliitikud.   

Ees seisavad ettevalmistustööd uue Tallinna haigla rajamiseks ning ühinemine Ida-Tallinna keskhaiglaga, mida juhib legendaarne Ralf Allikvee. Kes keda? Igatahes on Popov praegu kõige popim haiglajuht Eestis.