Ettevõtlik poliitik Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna tipus.

Startup'ide ajastul teeb ettevõtlik vaim ka poliitikat hoogsalt ja uuenduslikult, kõiki käepäraseid ressursse loovalt ära kasutades. Martin Helme on proovinud kätt kohvikupidaja ja kirjastuse juhina, kuid õitsele on löönud tema ettevõtlikkuse soon ühiskondlike liikumiste korraldamises. Tema esimene suur iduettevõte oli euroskeptikute liikumine enne 2003. aasta referendumit Eesti Euroopa Liitu astumise küsimuses. Toetus liikumisele jäi seekord napiks, kuna Eesti hääletati liidu liikmeks.

Rahvuslaste Klubide eestvedajana otsis ta kaua võimalust organisatsiooni poliitiliselt mõjukaks kujundada. Idufirma oli olemas, nüüd otsiti äriingleid. Oma isa Mart Helme Rahvaliidu sidemete abil löödi käed ideedest ja poliitilisest kapitalist, kuid mitte liikmetest tühjaks jooksnud Rahvaliiduga, millele pakuti liikmeskonna eest ideoloogiat ja juhtimisteenust.

Uus startup, EKRE ehk Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, õnnestus niivõrd, et juba 2015. aastal saadi poliitikute börsile ehk riigikokku. 2019. aasta valimiste järel jõudis eduka kasvu läbi teinud Helmete startup juba Eesti suurimate ja mõjukamate hulka. Me ei tea, mida ettevõtlik Martin Helme ette võtab, kui käimatõmmatud ettevõtte suur eeskuju, ookeanitagune ükssarvik langeb, kuid me kuuleme kindlasti edaspidigi tema vanadest ja uutest ettevõtmistest.