Avastas uppunud parvlaeva Estonia kerest augu.

Põhja-Rootsi avarustest pärit Henrik Evertsson on mitmekülgselt andekas mees – fotograaf, ajakirjanik ja videoajakirjanik. Just see viimane and, mis ilmnes septembris 2020 valminud dokumentaalis «Estonia – leid, mis muudab kõike», on ta viinud rahvusvahelise tuntuseni ning toonud inimkonna aktiivsesse mällu tagasi juba üle veerand sajandi Läänemere vete all puhanud reisilaeva. Laeva hukkumise asjaolude kohta teadsime küll paljut, kuid mitte kõike. Näiteks mitte seda, et Estonia küljes on suur auk, tekkis see sinna siis kuidas tahes.
 
Evertsson, kes oli Estonia uppumise ööl alles kooliteed alustanud jõnglane, kandis laevahuku traumat kaasas suure osa oma isiksusena kujunemise east. Otsekui tektooniline stress, mis vallandub lõpuks maavärinas, oli ka tema juhtimisel valminud dokumentaal pikaajalise varjatud protsessi tagajärg, mis tõi paradigma olulise nihke kaasa kõigis laevahukust puudutatud maades.

Korraga küsisid miljonid endalt, miks ja kuidas võis midagi nii suurt, nagu see auk laevaküljes, jääda välja varasemate uurijate, sealhulgas ametliku uurimiskomisjoni tähelepanu alt? Kas oli õigustatud kiirelt tehtud otsus panna Estonia huku kohta valvama hauarahuleping, mis seal uurimistööd sisuliselt võimatuks muudab? 

Need küsimused kerkivad pinnale ka 2021. aastal, kui Göteborgis algab kohtuistung oma tööd tehes Rootsi seadusi rikkunud Henrik Evertssoni ja operaator Linus Anderssoni üle.