Andrus Ansip: Eesti soosib ELi kapremonti

Andrus Ansip
, Eesti peaminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles eile riigikogus valitsuse ELi poliitikast kõneldes, et liikmesriikide tihedam koostöö on Eesti rahvuslikes huvides.

estis on alanud elav ja kohati teravgi debatt Euroopa Liidu teemadel. Viimati nägime midagi sarnast liitumise otsustanud rahvahääletuse eel, pea kümme aastat tagasi. Arutelu on õigeaegne, sest Euroopas on toimumas suured muutused. Eriti väikeriikidele on muutuste aeg rahvusvahelistes suhetes alati ka keeruliste valikute aeg. Neid valikuid ei saa ega tohi teha varjatult, kodanike selja taga. /---/

Meie ees seisab üsna pea valik. See valik on, kas minna kaasa koostööd suurendava Euroopaga või jääda sellest kõrvale. See on tõenäoliselt mitu aastakümmet kestev protsess. Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso on kutsunud üles looma tulevikus rahvusriikide föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles