Euroopa Rohelised kinnitasid eurovalimiste platvormi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Peeter Langovits.

Euroopa Roheline Partei võttis täna oma kongressil Brüsselis vastu ühise platvormi 7. juunil toimuvateks Euroopa Parlamendi valimisteks.


Ühisplatvorm «Uus roheline algatus Euroopale» keskendub Euroopa uue majandusmudeli loomisele, mis toimiks planeedi piiratud loodusressursside taluvusvõimet arvestades.

Eestimaa Roheliste eestkõneleja Marek Strandbergi sõnul viisid Euroopa Rohelised oma valimiskongressi läbi väga sümboolses kohas - Euroopa Parlamendi plenaarsaalis Brüsselis. Roheliste üle-euroopaline valimisplatvorm rõhutab tema sõnul jätkusuutlike valikute möödapääsmatust kõigis eluvaldkondades alates toidutootmisest kuni finantsturgude korralduseni.

«Praegune majanduskriis on sobiv hetk majanduste radikaalseks restruktureerimiseks, mille läbi soovivad Rohelised luua Euroopas miljoneid uusi rohelisi töökohti. Uus roheline algatus tähistab solidaarset Euroopat, mis suudab garanteerida oma kodanikele head elukvaliteeti, baseerudes samas nii majanduslikul, sotsiaalsel kui ökoloogilisel jätkusuutlikkusel,» lausus Strandberg.

«Euroopa Liit on hetkel maailma maksejõulisem ja suurim turg. Need reeglid, mis on kokku lepitavad Euroopa majanduses, muutuvad paratamatult õige pea ka maailma kaubanduse ja majanduse reegliteks. Me soovime muuta Euroopa säästlikul ja inimväärsel majandusel põhinevate kaupade ja teenuste turuks, siis muutub selliseks ka ülejäänud maailm,» lisas ta.

Rohelised olid 5 aasta eest Europarlamendi valimistel ainsaks erakonnaks, mis koostas ühise valimisplatvormi, mida kasutati valimistel kõigis liikmesriikides. Ka sel korral sõnastati aasta väldanud põhjalike rahvusvaheliste arutelude käigus ühised seisukohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles