Andrei Hvostov: iive - kuidas aidata poliitikuid viljakuse teele

Andrei Hvostov
, MTÜ Noor Eesti juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

MTÜ Noor Eesti eestvedaja Andrei Hvostov küsib, kuidas aidata valitsusel ja erakondadel rahvuse kestmise nimel tegutseda? Tuleb leiutada midagi sellist, mis sunniks poliitikuid kõikide tegemiste ja ettevõtmiste juures arvestama meie tulevikuga ehk meie lastega. Artikkel on valminud täna riigikogus peetava kõne põhjal.

uve alguses, 8. juunil toimus riigikogu konverentsisaalis ümarlaud, kus arutati rahvuse edasikestmist. Ajendatud oli see eelmise aasta rahvaloenduse tulemustest. Mäletatavasti olid need murettekitavad – viimase kaheteistkümne aasta jooksul on Eesti elanikkond vähenenud 76 000 inimese võrra. Rahvast on haihtunud Pärnu linna jagu. Kunagine rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo riigikogu Reformierakonna fraktsioonist arvas arvude avaldamise järel, et «rahvaloenduse tegelikud tulemused ei anna põhjust ei paanikaks ega eufooriaks, küll aga eesti asja läbimõeldud edasiajamiseks».

Tõesti, lätlaste tulemused olid veelgi jubedamad, võrdlus nendega võinukski ehk joovastushõiked valla päästa. Õnneks seda ei juhtunud. Kabuhirmukski polnud põhjust, sest ega rahvaloenduse tulemused tulnud välguna selgest taevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles