Meelis Atonen: elektrijaama ehitamine oli tark otsus

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia nõukogu liige Meelis Atonen märkis, et uue põlevkivielektrijaama ehituse lõputu edasilükkamine oleks teinud Eestile rohkem kahju kui kasu.

Atonen märkis, et põlevkivielektrijaama ehitamine pole kindlasti lollus. Viimast väitis oma Facebooki seinal riigikogu liige, sots Eiki Nestor.

«Eiki ütles, et lollus. Paraku saab seda hinnata alles tagantjärele. Äkki on sootuks tark otsus. Mina viimast usungi. Kuidas saab kedagi tuleviku eest juba olevikus süüdi mõista?» kirjutas Atonen Nestori väidet kommenteerides.

«Kui suur on kahju, kui ühel hetkel meil ei ole piisavalt energiat ja osta ka ei ole? See ei ole üldse nii mustvalge asi nagu oponendid väidavad,» lisas Atonen.

Atonen kinnitas, et Eesti Energia nõukogu või juhatus ei saanud uue elektrijaama ehitust ise otsustada, sest oli majanduslikult liiga riskantne.

«Aga vaid äriliselt. Riiklikult oleks palju riskantsem kui midagi ei tehta ja ühel hetkel me kellegi teise meelevallas oleksime. Sellised targad kriitikud võtavad lõpuks kõigilt otsustusõiguse ära ja sellist kartlikku, mitte midagi otsustavat Eestit ma küll ei taha,» kirjutas Atonen.

Eesti Energia nõukogu nõustus mullu suvel otsusega alustada uue põlevkivielektrijaama ehitust. Nõukogu tegi otsuse pärast seda, kui valitsus oli andnud garantii, et toetab uue jaama ehitust. Majandusminister Juhan Parts andis käsu nõukogule, sest viimane tõrkus ega olnud valmis ehitust alustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles