Töötute read on täienenud 30 miljoni inimese võrra

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias on töötute protsent juba üle 25
Hispaanias on töötute protsent juba üle 25 Foto: SCANPIX

Maailmas on täna 30 miljonit töötut inimest enam kui enne üleilmse finantskriisi algust, selgub Rahvusvahelise tööorganisatsiooni (ILO) andmetest.

ILO avaldas oma numbrid keset kestvat kasinusdebatti Euroopas, kus enim kärpinud riikides on töötus tõusnud koguni 25 protsendini. Üleilmne töötus on ILO juhi Guy Ryderi sõnul täna tublisti suurem kui enne kriisi algust. Lisaks sellele on pea 40 miljonit inimest töö otsimisele sootuks käega löönud, vahendab Yahoo Finance.

Umbes kolmandik 200 miljonist töötust maailmas on alla 25 aasta vanad.

«Kuna maailma rahvastik kasvab aastas umbes 40 miljoni inimese võrra, on tööpuudus üha teravam probleem,» rääkis Ryder.

Neist, kel on töö, ei suuda 900 miljonit teenida üle 2 dollari päevas, mis on seatud üleilmseks vaesuse piiriks. See number oleks Ryderi sõnul pea poole väiksem, kui vaesus oleks vähenenud sama kiiresti kui enne kriisi.

«See tähendab, et kokkuhoiumeetmete tekitatud kahju on suurem kui seni arvatud,» rääkis Ryder.

Neljapäeval rääkis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde, et liiga palju kasinust liiga kiiresti võib kaasa tuua lisaprobleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles