USA keskläänes ei ole Barack Obama kuigi populaarne

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA keskläänes on vabariiklaste toetus väga suur, demokraatide oma aga ei ole peaaegu üldse olla.

Näiteks Nebraska osariigi farmerite sõnul on president Barack Obama süüdi kehvades majandusoludes ja sellega kaasnenud raskustes, edastab mtv3.fi.

Keskläänes on pikaajaline relvade omamise traditsioon, kuid neli aastat tagasi, kui Obama presidendiks sai, karmistati relva omamise reegleid.

Kesklääne farmerite sõnul on Obama süüdi peaaegu kõiges negatiivses – majanduse allakäigus, võlgades ja sotsiaalprobleemides.

Vabariiklast Mitt Romneyt aga ülistatakse tema religioossete vaadete pärast.

Ka tubaka hind teeb Nebraskas peavalu. Enne Obama aega maksis pakk suitse kaks dollarit, nüüd on see ligi viis dollarit.

«Esmalt ta tõstis makse. Ma suitsetan ja sigarettide pealt hakati suuremat maksu nõudma. Ma pidin hakkama rohkem raha välja käima,» sõnas farmer Gene Horne.

Neli aastat tagasi tekitas Obama võimuletulek Nebraska farmeritele peavalu, nebraskalased loodavad nüüd, et Obama nüüdsetel valimistel ei võida.

USA 57. presidendivalimised leiavad aset 6. novembril.

Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks on praegune USA president Barack Obama.  Vabariiklikul Partei poolt valiti partei kandidaadiks Mitt Romney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles