Audit tuvastas Viljandi muuseumi filiaali remondi juures puudusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saare majamuuseum Hüpassaares.
Mart Saare majamuuseum Hüpassaares. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Helilooja Mart Saare Viljandimaal asuva majamuuseumi remondi juures ei käidud rahaga piisavalt hoolsalt ümber ja tehtud töödes esineb puudusi, tuvastas kultuuriministeeriumi algatatud audit.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul selgus auditist, et töid juhtinud Viljandi muuseum, mille filiaalina Mart Saare muuseum töötab, ei järginud remondi ja välisveevarustuse rajamiseks eraldatud rahade kasutamisel piisavalt säästlikkuse ja otstarbekuse põhimõtteid. Samuti jätab soovida teostatud ehitustööde kvaliteet.

«Mart Saare majamuuseum on tänaseks küll väljast remonditud ja soojustatud, rajatud on välisveevarustus ja uus puurkaev, renoveeritud küttesüsteem ning ehitatud ventilatsioonisüsteem, kuid mitmed olulised tööd on tegemata. Täna on näiteks muuseumis rajamata kanalisatsioonisüsteem ja lahendamata on keldrisse tungiva vee probleem,» rääkis Sukles.

Praegu puudub Mart Saare muuseumi külastajatel võimalus tualetti kasutada, sest varem muuseumi kompleksi kuulunud kuivkäimla likvideeriti renoveerimistööde käigus.

Kantsler lisas, et täiendavate tööde maksumuse hindamiseks tuleks Viljandi muuseumil koostada uus, reaalseid võimalusi ja tegelikku otsest vajadust arvestav remondikava ning sellest lähtuvalt küsida uued hinnapakkumised. Samuti tuleks koostada täpne planeeritavate kulutuste rahastamise kava.

Audit ei tuvastanud Hüpassaares asuva Mart Saare majamuuseumi ehitustega seoses kuritahtlikkust ega volituste ületamist.

Majamuuseumi soojustamise tööd tehti Riigi Kinnisvara ASi eestvedamisel CO2 projekti raames.

Kultuuriministeerium algatas majamuuseumis auditi, et hinnata tehtud ehitustööde kvaliteeti ja otstarbekust ning kavandatud ja tegelikult teostatud tööde vastavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles