Arraku laenukeskkond vahendab kiirlaenukontoreid

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak
Andres Arrak Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandusõppejõud Andres Arrak ütles, et pangalaen.ee kodulehte täiendatakse, sinna lisatakse pankade nimistu, kellega tehakse koostööd, samuti ettevõtte rekvisiidid. Samuti kinnitas õppejõud, et kiirlaenukontoreid ei vahendata.

E24 eksperiment tõestas aga mõne minutiga, et Arrak valetas. 9 minutit pärast laenutaotluse esitamist helistas ajakirjanikule Placet Groupi töötaja, kes esindas kiirlaenuportaali laen.ee ja soovitas täita firma kodulehel laenutaotlus.

16. minutit pärast taotluse esitamist võttis ajakirjanikuga ühendust ka teine kiirlaenufirma Credit24.

Praegu on teatanud SEB ja Swedbank, et nad ei tee koostööd pangalaen.ee kodulehte omava firmaga. Ka pangaliit teatas täna, et pangalaen.ee ei tee koostööd pangaliidu pankadega. Samuti teatas pangaliit, et pangalaen.ee töötleb isikuandmeid ebaturvaliselt.

Arrak märkis, et pangalaen.ee tihendab konkurentsi pangandusturul, sest pakub võimalust saada pakkumus kõikidelt pankadelt.

Arrak ütles, et enne pangalaen.ee projekti alustamist olid kokkulepped kõikide pankadega, et need vastaksid kodulehe kaudu tehtud laenutaotlustele.

Pangalaen.ee koduleht lubab vahendada taotluse kõikidele pankadele. Arrak kinnitas, et kiirlaenufirmadele taotlusi ei vahendata.

«Kõikide pankadega oli eelnevalt kokku lepitud, mitte kõigi pangatöötajatega, aga oli kontaktisik igas pangas,» ütles Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles