EMT ei propageeri täielikult kodus töötamist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täielikult kodus töötades võib töötaja isolatsiooni sattuda.
Täielikult kodus töötades võib töötaja isolatsiooni sattuda. Foto: SCANPIX

«Me ei propageeri oma inimeste täielikult kodus töötamist, kuna osadele inimestele see ei sobi ja pikemas perspektiivis võib selline töökorraldus halvendada inimestevahelist suhtlemist ettevõttes,» ütles EMT IT ja võrgu tugiteenuste osakonna juhataja Priit Rebane tänasel Mobiilse Töökeskkonna Otsustajafoorumil.

Rebane rääkis, et EMT ligikaudu 460 töötajast kasutab ca 60 protsenti töökohtadel sülearvuteid ja seda vaatamata töö valdkonnale. Nii on Rebase sõnul tehtud inimestele võimalikuks nende seadmetega ringi liikuda ning ajada tööasju vaatamata asukohale.

Samuti on EMT töötajate seas levinud nutitelefonide kasutamine ning koguni 78 protsenti kõigist telefonidest moodustavad nutitelefonid, mis võimaldavad samuti teatud tööülesandeid täita. Tahvelarvutite levik on mobiilsideoperaatori töötajate seas hetkel veel tagasihoidlik ning neid kasutab ca 5 protsenti töötajatest.

Rebase hinnangul on mobiilse töökoha peamiseks plussiks see, et töötaja saab praktiliselt igal hetkel ja igas kohas tööasjadega tegeleda. “See, et asju saab ära teha väljaspool kontorit, annab kindlasti palju juurde,” märkis Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles