Kuressaare linnuse rekonstrueerimise uus hange kuulutati välja

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnus.
Kuressaare linnus. Foto: Egert Kamenik

Kuressaare kindluse sel kevadel ootamatult peatunud rekonstrueerimistöödel on lootust peagi jätkuda, sest eile kuulutati ehitushange viimaks uuesti välja.

2009. aasta septembris EASilt heakskiidu saanud Kuressaare kindluse kui turismiobjekti arendamise projekt katkes ootamatult tänavu maikuus, kui seni töid teinud ehitusfirma Primus PR pankrotti läks, kirjutab Saarte Hääl.

Teisipäeval kuulutati tööde tegemiseks välja uus läbirääkimistega hange, kuid hind on vahepeal tõusnud, mistõttu esialgu planeeritud raha eest sama palju töid enam teha ei õnnestu.

Uus hankemenetluse tüüp võimaldab aga töid teha osade kaupa: esimesse paketti on koondatud linnuse välismüüriga seotud tööd, millest põhiosa moodustab maakividest müüri ülesladumine, teine pakett sisaldab sisemisi müüritöid, kolmas aga heakorda ja haljastust. Neljanda paketi eesmärk on taastada kokkuvarisenud sild üle vallikraavi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles