Statistikaameti uueks peadirektoriks saab Andres Oopkaup

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup
Andres Oopkaup Foto: Liis Treimann

Valitsus nimetas täna rahandusminister Jürgen Ligi ettepanekul statistikaameti uueks peadirektoriks Andres Oopkauba.

Varem kõrge riigiametnikuna töötanud Oopkaup valiti ametisse avalikul konkursil ja asub tööle 1. novembril ja tema ametiaeg kestab 31. oktoobrini 2017. aastal. Praegu on ametis Priit Potisepp.

Oopkauba nimetamist statistikaameti juhiks toetab ka statistikanõukogu, kuhu kuuluvad riikliku statistika tarbijate ja andmeesitajate esindajad ning valdkondlikud eksperdid.

«Eesti Statistikaameti senine töö väärib tunnustust – riiklikku statistikat hinnatakse rahvusvaheliselt ja ka Eestis usaldusväärseks. Ameti uuele juhile annan peamise sõnumina kaasa soovi, et areng avatuse suunas jätkuks – tarbija jaoks statistika pakkumises ja andmeesitajale aruandluse optimeerimises. Statistika peab ühiskonda ja majandust toetama vastavalt vajadusele kaasaegse informatsiooni järele,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Rahandusministeeriumi haldusalas asuva statistikaameti põhiülesanne on pakkuda ametiasutustele, äri- ja teadusringkondadele, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning üksikisikutele usaldusväärset ja objektiivset infot Eesti keskkonna, rahvastiku, sotsiaalvaldkonna ja majanduse olukorra ning trendide kohta.

Statistikaamet on äsja edukalt korraldanud rahva ja eluruumide loenduse ja uue peadirektori üheks väljakutseks uues ametis on jätkuv ettevalmistumine registripõhiseks rahva ja eluruumide loenduseks, mis on kavas 2020.–2021. aastal.

Andres Oopkaup töötas aastatel 1994-2011 põllumajandusministeeriumis, viimati põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantslerina. Eelnevalt on töötanud välissuhete asekantsleri, toidu ja kaubanduse asekantsleri ja välissuhete osakonna juhatajana.

Oopkaup lõpetas 1991. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia mehhaniseerimise erialal, täiendas teadmisi Eesti Kõrgemas Kommertskoolis (EBS), Prantsusmaal Sorbonne Ülikoolis, USAs San Francisco Ülikoolis ja Kanadas Dalhousie Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles