Jaanikese kooli direktor: nad ei ole Kaagveret ära teeninud

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukud filmisid, kuidas peksid klassis oma kaaslast
Tüdrukud filmisid, kuidas peksid klassis oma kaaslast Foto: Internet

Internetis avalikuks tulnud Valga Jaanikese kooli õpilase peksmis- ja alandamisvideo oli kooli direktorile Anne Arrakule tõepoolest suur šokk, samas ei ole süüdlased tema hinnangul ära teeninud ka Kaagverre saatmist.

Millal te seda videot ise nägite?

Kolmapäeval. Klassijuhataja nägi täna hommikul (eile-toim) ja hakkas nutma... See on nii kohutav, ma ei oleks uskunud midagi säärast meie tütarlastest, keda hoitakse, toidetakse ja kaetakse niimoodi... Et midagi sellist oli meie laste sees, see oli midagi hirmsat.

Jaanikese kool ei ole päris tavaline kool.

Me oleme erivajadustega laste lihtsustatud õppekavaga kool. Siia satuvad üle Eesti lapsed, kellel on mitmesugused probleemid.

Kas teil on üldse võimalik selle teoga hakkama saanud tüdrukuid õppetööst eemaldada? Miks te ei eemalda neid?

Need tütarlapsed elavad juba väga pikka aega meie õpilaskodus. Seetõttu ei saa neid ära saata. Mis see õppetööst eemaldamine annaks? Saadame nad õpilaskodusse magama või?

Kas te tõesti ei saa midagi teha?

Me oleme vestelnud nendega terve eelmise nädala. Mina, sotsiaalpedagoog, õppealajuhataja, klassijuhataja, kasvataja... Oleme teinud seda peaaegu kõik vaat et iga päev. Nüüd nad ei käinud veekeskuses, käisid teised lapsed. Käitumishinne läheb kahtlemata arutamise alla või õigemini see juba oli eile arutuse all.

Nad on jõudnud nüüd alles eilseks (kolmapäevaks) niikaugele, et hakkavad aru saama, mida nad tegelikult tegid. Nad arvasid varem, et see on nagu mingi... nagu mingi nali või. Nüüd nad siis ütlesid, et nad ei oleks tohtinud nii teha.

Kuni viimase hetkeni nad siis arvasid, et see on OK?

Jah. Aga ka ühe tüdruku vanem ütles, et õigesti tegite!

Nagu ma ütlesin, on kõik need lapsed siin õpilaskodus mingi põhjusega. Siin ei ole mitte ühtki kerge taustaga last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles