Luksemburgi kroonprints Guillaume abiellub

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Guillaume ja ta kihlatu, krahvinna Stephanie de Lannoy
Prints Guillaume ja ta kihlatu, krahvinna Stephanie de Lannoy Foto: SCANPIX

Täna leiavad Euroopa väikeriigis Luksemburgi Suurhertsogiriigis aset kuninglikud pulmad.

Luksemburgi kroonprints, 30-aastane Guillaume abiellub oma väljavalitu, Belgia aadliku, 28-aastase krahvinna Stephanie de Lannoyga, edastab AFP.

Luksemburgi parlament andis naisele enne abiellumist Luksemburgi kodakondsuse.

Tsiviilabielu sõlmimine toimub täna pärastlõunal pealinna Luxembourgi raekojas. Pulmakülalistele pakutakse õhtusööki, toimuvad kontserdid ja muud pulmadega seotud üritused.

Homme aga õnnistab piiskop abielu Notre Dame`i katedraalis.

Luksemburgi kuninglikku pulma on saabunud paljude Euroopa kuninglike perekondade esindajaid. Oma esindajad on saatnud ka Jaapani, Maroko ja Jordaania kuningakojad.

Nüüdse pulma puhul on tegemist suurima sealse kuningliku perekonna sündmusega üle aastakümnete. Pulmadele kulutatav summa on siiski tagasihoidlik.

«Luksemburg saab positiivset tähelepanu. Kuninglik laulatus on väga positiivse mõjuga,» sõnas 46-aastane kohalik elanik Nadine Chenet.

Guillaume ja Stephanie de Lannoy kohtusid esmakordselt kaheksa aastat tagasi, kuid armastus süttis kolm aastat tagasi.

«See, et Guillaume on prints, ei tähenda mulle midagi. Ma ei olnud enne temaga kohtumist mõelnud, et kaks inimest võiksid teineteist nii leida,» sõnas naine.

Guillaume sõnul jäi nende suhe pikaks ajaks saladuseks ning meedia austas seda.

Selle aasta augustis suri pruudi ema, krahvinna Alix de Lannoy. Pulmatseremoonia algab vaikusminutiga. Mõrsjal on nii enda kui ka ta ema kihlasõrmus.

Guillaume on viielapselises perekonnas vanim ja Stephanie kaheksast lapsest noorim. Paar soovib suurt perekonda.

Luksemburgi troonipärija on õppinud rahvusvahelist poliitikat ning on kindralleitnant. Krahvinna õppis humanitaaraineid, oskab mängida klaverit ja viiulit ning räägib mitut keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles