Sirk: politsei esitas Savisaare kohta ebaõigeid andmeid

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar oma kaebuse arutelul Harju maakohtus koos kaitsja, liikluseksperdist vandeadvokaadi Indrek Sirgiga.
Edgar Savisaar oma kaebuse arutelul Harju maakohtus koos kaitsja, liikluseksperdist vandeadvokaadi Indrek Sirgiga. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohtus kiiruseületamise pärast määratud trahvi tühistamist taotleva Tallinna linnapea Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Indrek Sirk kinnitab, et politseinikud on menetlustoimingute kohta esitanud ebaõigeid andmeid.

Näiteks on kiiruse mõõtmise ajal teest eemal asuvas politseisõidukis istunud ametnik vormistatud kiirust mõõtnud ametnikuna, kuigi levinud praktika kohaselt kehastuvad politseinikud sellistes situatsioonides vastavalt vajadusele üks menetlejaks ja teine tunnistajaks, selgitas Sirk Õhtulehele.

«Samuti on mõõtja väitnud, et nägi läbi kiirusemõõtja sihiku musta udutuledega autot, andis seejärel mõõtevahendi teisele ametnikule ning läks politseiautosse istuma. Ta ei veendunud selles, et mõõtmise ajal 500 m kaugusel olnud sõiduk ka peatati,» rääkis Sirk. «Teel oli mitmeid sõidukeid, mistõttu kirjeldus «must udutuledega auto» ei ole piisav, pealegi pole Savisaare autol udutulesid,» kinnitas advokaat.

Harju maakohus arutas teisipäeval Edgar Savisaare kaebust politsei otsusele määrata talle trahv 320 eurot kiiruseületamise eest, 6. juunil Tallinna-Narva maanteel, kus ta politsei kinnitusel sõitis lubatust 31 kilomeetrit tunnis kiiremini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles