Omanike keskliit: põhimure on elektri hind

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Värk usub, et esimese aasta lõpuks on 70 protsenti Eesti elektrienergia turust Eesti Energia käes, sest paljud ei vaevu müüjat valima.
Priit Värk usub, et esimese aasta lõpuks on 70 protsenti Eesti elektrienergia turust Eesti Energia käes, sest paljud ei vaevu müüjat valima. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Omanike Keskliit moodustati omal ajal selleks, et kaitsta koduomanike huve omandireformi käigus, praegu tegeleb see aktiivselt eramu- ja korteromanike teavitamisega  elektrituru avanedes tekkivatest võimalustest ja ohtudest, sest elektrituru avanemine ja sellega kaasnev elektri hinna tõus on koduomanike peamine mure.

Omanike keskliidu volikogu liige Priit Värk, nõustamise kõrval on teine oluline valdkond, millega tegelete lobi tegemine ametkondades. Ka järgmisel aastal on näiteks eramajade omanikel lootust saada renoveerimistoetust?

Tegelikult oli valitsusprogrammis eramajadele toetuse andmine 2014. aastal, aga õnnestus saada juba tänavu. See on suur asi. Kortermajad said ju toetust juba varem, aga seda kasutati tollal üllatavalt loiult. Asjad on käinud nagu koolidiskol – algul ei saanud vedama ja pärast pidama. Tänavu said toetused väga kähku otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles