Segane parkimiskorraldus toob linnale raha sisse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe uurib Kalev Spa juures olukorda.
Tarmo Kruusimäe uurib Kalev Spa juures olukorda. Foto: Peeter Langovits

Tallinna vanalinnas Aia tänaval Kalev Spa ees olev parkla asub linna maal ja seal kehtib samasugune parkimistasu nagu kõikidel vanalinna tänavatel. Paraku annab sellest märku vaid üks väike tahvel keset parklat, mis jääb paljudel sõidukijuhtidel märkamata. Küll aga märkavad paljud autojuhid sealsamas olevaid Europargi tasulisi parkla märke ning tasuvad parkimise eest erafirmale. Häda on selles, et Europargi hallata on vaid üksikud parkimiskohad Kalev Spa seina ääres.

Tõsi, sellele viitavad ka märkide all olevad nooled, kuid kiirustavad autojuhid ei pane neid enamasti tähele. Sel päeval, kui Postimees asja uurimas käis, varjas keset parklat oleva märgi ära selle kõrvale pargitud autosuvila ning napi veerandtunni jooksul tehti seal viivistasu otsus kahele autojuhile.

Transpordiameti andmetel kirjutatakse iga päev vähemalt viis-kuus 31 euro suurust viivistasu otsust välja sellistele sõidukijuhtidele, kes on parkinud linna maal, kuid maksnud eksikombel Europargile. Nii juhtus ka Marisega, kes parkis oma auto just sellesama Europargi märgi ette ja maksis mobiiliga Europargile, sest ainus vaateväljas olev märk nõudis just seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles