Tallinn karmistab tänavate koristamisele esitatavaid nõudeid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla tänavale kehtestatakse talveperioodiks kõrgeim, neljas seisunditase.
Endla tänavale kehtestatakse talveperioodiks kõrgeim, neljas seisunditase. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsuse võtab kolmapäeval vastu määruse, mille kohaselt rakendatakse kolmele Tallinna teele või teelõigule nõutavast kõrgemat suvist seisunditaset ja üheksakümne kolmele teele või teelõigule nõutavast kõrgemat talvist seisunditaset.


Kõrgem seisunditase karmistab teede seisundile esitatavaid nõudeid, lühendab hooldustsükli aega ja muudab seega Tallinna puhtamaks, vahendas Raepress.

Praegu kehtivad seisunditasemed ei taga liiklusintensiivsusest tulenevalt osal tänavatest liiklusohutust ning käesoleva määrusega tõstetakse 93 tänava talvist ja 3 tänava suvist seisunditaset. Kõrgem seisunditase karmistab teede seisundile esitatavaid nõudeid, lühendab hooldustsükli aega ja muudab seega Tallinna puhtamaks. Hooldustsükkel on ajavahemik, mille jooksul taastatakse nõutav seisunditase.

Kui tee talvine seisunditase tõstetakse tasemelt 2 seisunditasemele 3, tuleb sõiduteelt lumi ja lörts eemaldada kaheteistkümne tunni asemel viie tunni järel ning libedusetõrjet teha kaheksa tunni asemel nelja tunni järel. Kui tänava talvine seisunditase tõstetakse tasemelt 3 seisunditasemele 4, tuleb sõiduteelt lumi ja lörts eemaldada viie tunni asemel kahe tunni järel ning libedusetõrjet teha nelja tunni asemel kahe tunni järel. Kui tänava suvine seisunditase tõsta tasemelt 2 seisunditasemele 3, tuleb tänavat hooldada üks kord nädalas, mitte kaks korda kuus.

Kõrgeim, neljas talvine seisunditase kehtestatakse näiteks Endla, Harju, Kullassepa, Müürivahe, Nunne, Pikale, Viru ja Suur-Karja tänavale, Raekoja platsile ja Kiriku platsile ning paljudele teistele vanalinna tänavatele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles