Kanteri ja treener Hafsteinssoni koostöö on lõppemas

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter (vasakul) oma juhendajalt õnnitlusi vastu võtmas.
Gerd Kanter (vasakul) oma juhendajalt õnnitlusi vastu võtmas. Foto: Liis Treimann

Juba mõnda aega kergejõustikuringkondades tiirlevad kuuldused, et Eesti parima kergejõustiklase Gerd Kanteri ja tema islandlasest treeneri Vesteinn Hafsteinssoni koostöö võib lõppeda, on saamas tõeks. Postimehe allikate väitel avalikustatakse vastav otsus lähipäevil.

Teisipäeval algab Orissaares heidete ja tõugete seminar ning treeningulaager. Programmi kohaselt peaksid mõlemad mehed seal esinema ja oma kogemusi jagama. Üritusel on kohal ka Kanteri tiimi juht Raul Rebane ning ilmselt peetakse teel sinna ja ürituse käigus jätkamise või koostöö lõpetamise osas läbirääkimisi. Väidetavalt on kõige tõenäolisem variant senise koostöö lõpetamine.

Pärast Londoni olümpial pronksmedali võitmist rääkis Kanter, et ei vaja enam treenerit sellisel kujul nagu oma karjääri alguses. «Vesteinni roll on ajas muutunud. Mingil hetkel määras ta kindlad juhised, mida pidin täitma, ent aastatega on see muutunud koostööks, kus arutame asju koos,» rääkis ta toona Postimehele. «Tuleviku suhtes sõltub palju sellest, kas Indrek Tustit on valmis jätkama. Tema kogemused ja teadmised on nende aastate jooksul olnud väga olulised ja võib öelda, et tänu sellele on mind hoitud ühes tükis. Meie esialgne kokkulepe oli sõlmitud selle hooaja lõpuni. Nüüd peame maha istuma ja arutama, kuidas edasi.»

Postimehele teadaolevalt ongi Tustit Kanteri tiimi edasistes plaanides olulisel kohal. Paraku ei viibi Kanteri pikaajaline abimees praegu Eestis ning temaga tuleb veel eraldi läbi rääkida. Tustiti, kes viimastel aastatel on täitnud ka osaliselt abitreeneri kohuseid, jätkamine olevat siiski tõenäoline.

Kanteri ja Hafstenssoni koostöö algas juba noore mehe karjääri alguses ja sellest on sündinud kõik Kanteri senised tiitlivõistluste medalid. Ta on olümpiavõitja ja maailmameister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles