Siberi tsirkus raputab Saksa publikut

, Hamburg-Bonn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vabakutseline näitleja Juhan Ulfsak    Raskolnikovina Münchner Kammerspiele lavastuses «Rodion Raskolnikovi kujuteldav Siberi tsirkus», mille tõi Saksamaal lavale soomlane Kristian Smeds. Fotol Juhan Ulfsak Edmund Telgenkämperi ja Hannu-Pekka Björkmaniga.
Eesti vabakutseline näitleja Juhan Ulfsak Raskolnikovina Münchner Kammerspiele lavastuses «Rodion Raskolnikovi kujuteldav Siberi tsirkus», mille tõi Saksamaal lavale soomlane Kristian Smeds. Fotol Juhan Ulfsak Edmund Telgenkämperi ja Hannu-Pekka Björkmaniga. Foto: Lennart Laberenz

oome lavastaja Kristian Smeds üllatab Münchenis publikut vägivaldsete klounide, deliiriumide ning ürdimarinaadis hiigelbeebiga.

Promeneerides õhtupoolikul Müncheni südalinnas kümnete luksusbutiikide vahel Kammer­spiele poole, on raske ette kujutada, mis Saksamaa ühe tuntuma teatri lavalaudadel järgneva kolme tunni jooksul toimuma hakkab.

Soome lavastaja Kristian Smedsi versioon Fjodor Dostojevski «Kuritööst ja karistusest» esietendus Kammerspieles oktoobri alguses. Saksa kriitikud võtsid lavastuse «Rodion Raskolnikovi kujuteldav Siberi tsirkus» põhjalikult lahata ja hoiatasid teatrihuvilisi, et tükki vaatama minnes kõik ootused kõrvale jäetaks. Just nimelt hoiatasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles