Fotod: tänavapuhastajad näitasid talvevalmidust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal kogunes Kadrioru staadioni parklasse osa Tallinna tänavate puhastamiseks kasutatavast tehnikast.


Masinad olid valdavalt samad, mis mullu ja muistegi. Uuenduslik on GPS-lahendus, millega puhastustöid tellivad linnaametnikud saavad interneti vahendusel jälgida puhastusautode ja muruniidumasinate asukohti, liikumismarsruute ja teavet tehtavate koristustööde kohta.

Täiesti uus oli vaid Jaaksoni Linnahoolduse autole paigaldatud leheimur. Viie meetri pikkuse voolikuga imetakse lehed autokasti ning seadmes olev tiivik hakib need ühtlasi peeneks, nii et nad komposteeruvad paremini. Autojuhi sõnul on masin mõeldud tõepoolest lehtede ja mitte mulla äraimemiseks. Kui lehed on mullaga segamini, kipub seade seisma jääma.

Kommunaalvaldkonda kureeriv abilinnapea Kalle Klandorf jäi masinate ülevaatusega rahule. Lumekoristushooaja alguseni on tema sõnul siiski aega. Varemgi ilma ennustamisega tegelenud abilinnapea prognoosis, et talv jõuab sel aastal kohale veidi enne jõule ning ka suuremaid lumesadusid võivat oodata jõulude paiku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles