Ansip: vastuargumente Meikari väljaheitmisele ei esitanud keegi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip juhatuse koosolekult lahkumas
Andrus Ansip juhatuse koosolekult lahkumas Foto: Andres Haabu / Postimees

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul on erakonna liikmed leidnud, et ei soovi olla Silver Meikariga enam ühes meililistis ega ühes ruumis, ning tema parteist väljaheitmisele ei esitatud ka tänasel juhatuse koosolekul ühtki vastuargumenti.

Ansip ütles pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et juhatus kaalus otsuse tegemisel kõiki argumente, kuid vastuargumente ei esitanud keegi. Juhatuse otsus Meikar erakonnast välja heita oli tema sõnul ühehäälne.

«Raske on välja arvata kedagi, kes on ise ennast asetanud väljapoole erakonda. Erakond on mõttekaaslaste ühendus ja erakonna liikmed on leidnud, et nad ei soovi enam olla nimetatud isikuga ei ühes ruumis ega ühes meililistis, ja see ongi see põhjus, miks täna juhatus otsustas kinnitada piirkonnaorganisatsiooni otsuse arvata Silver Meikar Reformierakonna ridadest välja,» ütles ta.

Tema sõnul läks Meikari tee erakonna omast lahku juba siis, kui Meikar valis erakonnakaaslastega rääkimise asemel «mingid muud vahendid, selleks et oma isiklikke eesmärke saavutada». «Kui me meenutame kas või Viljandis toimunud suvist erakonna üldkogu, siis oli ju kõigile näha ja selge, et erakonna liikmed on väljendanud väga selget soovi mitte kuuluda Silver Meikariga ühte erakonda,» lausus Ansip.

Kui keegi saab erakonna toetusena annetuse ja jätab selle perekonna eelarve katteks, kuidas teie seda asja kutsuksite?

Ansipi sõnul on ka näiteks prokuröride aukoodeksis kirjas, et kõigepealt üritatakse vaidlusaluseid küsimusi lahendada omade keskel ning alles siis, kui kõik võimalused on ammendatud, minnakse nendega avalikkuse ette. «Silver Meikar isegi ei üritanud omade keskel mingisugust lahendust leida ja põhimõtteliselt praegu on ju väga selge, et polnudki probleemi, millele tegelikult oleks saanud omade keskel lahendust leida,» ütles ta.

Peaminister soovitas kõigil lugeda kriminaalasja lõpetamise määrust ja pöörata tähelepanu sellele, mida Meikar endast ja oma lähedastest on rääkinud. «Sellel inimesel, kes on tahtnud kõik ausalt südamelt ära rääkida, tuleb alles ajakirjanduse surve peale meelde, et tõepoolest, ta on saanud mitmetelt ettevõtjatelt annetusi, ja siis ta ütleb täiesti süüdimatult, et ta ei mäleta, kuhu ta need annetused kulutas: kas erakonna tarvis või perekonna tarvis. Kui keegi saab erakonna toetusena annetuse ja jätab selle perekonna eelarve katteks, kuidas teie seda asja kutsuksite?» küsis Ansip.

Ansip lisas, et tal endal on olnud toimunu üle mõtlemiseks aega päris pikalt. «Mul on olnud mõtteid selliseid ja teistsuguseid, aga ma ühinen täiesti nendega, kes on leidnud, et praegu on valiku koht, kas erakonda jääb Meikar ja lahkuvad nemad või lahkub Meikar ja jäävad nemad,» ütles ta.

Tema sõnul on skandaal tekitanud väga paljudele inimestele solvumistunde. «Kõiki on poriga üle kallatud ja mitte ainult meie erakonnast, vaid poriga on üle kallatud ka teisi poliitikas aktiivselt kaasa löövaid inimesi. Neid on alusetult süüdistatud ja kindlasti ei saa öelda, et see oleks kellelegi mingeid positiivseid tundeid tekitanud,» lisas Reformierakonna esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles