Reformierakond kaotas peale Meikari veel liikmeid

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisepinged reformierakonnas.
Sisepinged reformierakonnas. Foto: Urmas Nemvalts

Täna Silver Meikari üle parda visanud Reformierakonnast astus välja veel mitu liiget. Nende seas näiteks Koit Arro, kes liitus erakonnaga 1997. aastal.

«Ma pole juba mõnda aega tundnud, et Reformierakond pole enam seesama erakond, kuhu ma kunagi astusin,» põhjendas Arro Postimehele väljaastumist.

Silver Meikariga koos parteisse astunud Arro ütles, et eelkõige häirib teda diskussiooni kadumine erakonnas.

«Teiseks ma olen ka täiesti veendunud, et Silver ei valetanud ning mulle tundus see ebaõiglane, mis temaga juhtus,» viitas Arro Meikari tänasele väljaviskamisele Reformierakonnast. Veel eile polnud Arro oma sõnul erakonnast väljaastumisele mõelnud. «Mulle ei meeldinud, kuidas Silver neid asju välja ütles, aga ma kindlasti ei pea õigeks, mis temaga tehti,» sõnas Arro.

«Mulle ei meeldi üldse kogu poliitilise kultuuri muutus Eestis,» lisas Arro, et ei kavatse ka ühegi teise erakonnaga liituda. «Ei ole ju ühiskondlikku diskussiooni olnud mõnda aega – ei räägita arstidega, ei räägita kellegagi üheski eluvaldkonnas. See on kurb, sest ühiskond on valmis rääkima, aga keegi ei kuula,» rääkis Arro.

«Reformierakonna muutus võrreldes selle ajaga, kui mina sinna astusin 1997. aastal, on olnud suhteliselt suur. Siis avalik sisemine diskussioon, jututoad, isegi arutelud mõnedel teemadel, mis ühiskonnale tundusid vastuvõetamatud – näiteks tasuline sõjavägi – olid suure erakonnasisese diskussiooni tulemus,» meenutas Arro. «Seda mina pole kahjuks ammu enam näinud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles