Läti politsei uurib eestlaste vastu suunatud vaenuõhutamise juhtumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Enamik Lätis viimase kolme aasta jooksul algatatud vaenuõhutamise kriminaalasjadest on seotud lätlaste või venelaste vastu suunatud üleskutsetega, samas on politsei menetluses ka üks eestlaste vastu suunatud vaenuõhutamise kriminaalasi.

Läti peaprokurör Eriks Kalnmeiers ütles kolmapäeval, et alatres 1. jaanuarist 2009 kuni tänavu 30. juunini algatasid õiguskaitseorganid kokku 38 vaenuõhutamisega seotud kriminaalmenetlust. Valdav enamus neist ehk 35 on seotud internetis postitatud kommentaaridega.

Kui enamik vaenuõhutamise tunnustega kommentaare on suunatud lätlaste või venelaste vastu, siis mõnedel juhtudel oli tegemist ka araablaste, juutide või eestlaste vastu suunatud vaenuõhutamistega, märkis Kalnmeiers.

Eestlaste vastu suunatud vihakuriteo uurimise algatas prokuratuur Kalnmeiersi sõnul seoses ühte internetiportaali postitatud eestlaste vastu suunatud kommentaaridega. See menetlus on praegu veel pooleli.

Alates 2009. aastast on Lätis vaenuõhutamist puudutavatest kriminaalmenetlustest vaid viis lõppenud süüdimõistva kohtuotsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles