Putin märkas kildagaasirevolutsiooni ohtu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom.
Gazprom. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin tegi riiklikule gaasihiiule Gazpromile ülesandeks valmistuda strateegiliselt kasvavaks kildagaasi-ohuks.

Tegemist on nihkega Venemaa ametlikus seisukohas – aastaid on Putin järginud Gazpromi liini ning kinnitanud, et kildagaas ei ähvarda vähimalgi määral ettevõtte eksporti.

Nagu kirjutab The Wall Street Journal, ütles Putin eile, et «poliitikud, eksperdid ja ärimehed kõnelevad kildagaasirevolutsioonist» ning märkis, et antud areng koos veeldatud maagaasi levikuga kujundab turu ümber.

«Meil on vaja selgust asjade arengu suhtes... mitte üksnes kahe-kolme aasta, vaid järgmise kümnendi lõikes,» ütles Putin.

Uut strateegiat ootab Putin Gazpromilt novembriks.

Omal ajal unistas Venemaa pääsust Põhja-Ameerika gaasiturule, kuid sealne kildagaas tõstis USA 2009. aastal Venemaast ette maailma suurimaks gaasitootjaks ja muutis olukorda konkurentsimaastikul.

Kildagaasivarude kasutuselevõttu kavandavad ühtlasi mitmed Ida-Euroopa riigid nagu näiteks Poola ja Ukraina, aga ka Hiina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles