Vene saatkond aitas kongressile lähetamiseks aktiviste sõeluda

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siinsete venelaste delegatsiooni juhiks on Andrei Krasnoglazov (vasakul). Foto on pärit aastast 2008, mil tollane Vene suursaadik Nikolai Uspenski autasustas Krasno­glazovit, tollast Puškini instituudi direktorit, vene keele ja kirjanduse populariseerimise eest medaliga.
Siinsete venelaste delegatsiooni juhiks on Andrei Krasnoglazov (vasakul). Foto on pärit aastast 2008, mil tollane Vene suursaadik Nikolai Uspenski autasustas Krasno­glazovit, tollast Puškini instituudi direktorit, vene keele ja kirjanduse populariseerimise eest medaliga. Foto: Toomas Huik

Täna Peterburis algaval ülemaailmsel Vene kaasmaalaste kongressil osalemiseks panid Eestis tegutsevad vene organisatsioonid kokku 15-liikmelise delegatsiooni, liikmete valikul osales ka Venemaa saatkond Tallinnas.

Delegatsiooni liige Anatoli Jegorov ütles Postimehele, et nende inimeste valikul osalesid nii saatkond, suuremad kohalikud vene organisatsioonid kui siinne Vene kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu.

Delegatsiooni juhib kohalike Vene kaasmaalaste organisatsioonide liidu vastutav sekretär Andrei Krasnoglazov. Delegatsioonis on veel näiteks Vene poole sõjaveteranide organisatsioonide esindajad Georgi Dževulski ja Valeri Tumko, kultuuriühingute aktivist Ljudmilla Matrossova-Zõbina, Inimõiguste teabekeskuse juht Aleksei Semjonov, Vene kaasmaalaste organisatsioonide liidu juht Sergei Sergejev jt.

Eraldi kutsega sõitis kohale Andrei Zarenkov, kes annab välja ajakirja Baltiiski Mir. Maardu linnapea Georgi Bõstrov, kes samuti delegatsiooni määrati, ei saa kahjuks osaleda, märkis Jegorov.

Eestis tegutseva Vene kodanike ühenduse juht Vladimir Lebedev, kes ise kongressile ei sõida, ütles Postimehele, et delegatsioon on koostatud selliselt, et seal oleks erinevate eluvaldkondade esindajaid, näiteks on nii haridus- kui kultuuritegelasi.

Suuri muudatusi senises Venemaa kaasmaalastepoliitikas Anatoli Jegorov tänavuselt kongressilt ei oota. Tema sõnul on ürituselt oodata eelkõige huvitavaid kohtumisi ja suhtlemist, sest kohale tuleb 500 delegaati, kes esindavad Vene diasporaad paljudes riikides üle maailma. Lõplikult kinnitamata info kohaselt peaks kaasmaalaste kongressi avama Vene president Vladimir Putin.

Kongress ise toimub Peterburis Tauria palees. Eelmine sarnane kongress toimus 2009. aastal Moskvas, 2006. aastal oli sarnane üritus samuti Peterburis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles