Ministeerium lubab Jaanikese kooli vägivallajuhtumi kohta teavet anda kuu pärast

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klass. Pilt on illustratiivne.
Klass. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusministeerium andis teada, et viis Valga Jaanikese koolis läbi põhjalikud järelevalvetoimingud. Teenistusliku järelevalve õiend valmib pärast kogutud andmete täpsustamist ja juhtumi analüüsimist hiljemalt 22. novembril.

Valga Jaanikese koolis toimunud koolivägivalla juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks on terve nädala kestnud teenistusliku järelevalve toimingud.

Ametnikud vestlesid põhjalikult direktori, õppealajuhataja, sotsiaalpedagoogi, kasvatajate, klassijuhatajate ja kohaliku omavalitsuse lastekaitse töötajaga. Kogutud on kirjalikud seletused, vesteldud on ka kannatanu perega ja kodukoha lastekaitsetöötajaga.

Kiusatud õpilane asub uuest veerandist õppima kodulähedases koolis, kus saab ka vajalikku psühholoogilist nõustamist. Teiste intsidendis osalenud õpilastega tegelevad kooli ja piirkonna spetsialistid.

Haridus- ja teadusministeerium paneb avalikkusele jätkuvalt südamele, et kõikidest tõsistest koolivägivalla juhtumitest ja küberruumist leitud koolivägivalda sisaldavatest videotest tuleb koheselt informeerida politseid.

Sääraste materjalide üleslaadimine ja levitamine tekitab kannatanutele põhjendamatuid lisakannatusi ning on seadusega karistatav.

Haridus- ja teadusministeeriumi teenistusliku järelevalve õiend valmib pärast kogutud andmete täpsustamist ja juhtumi analüüsimist hiljemalt 22. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles