Reporter.ee: tööturuameti koridorides valitseb lootusetu meeleolu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Tööturuameti koridoris valitseb lootusetu meeleolu: kui registreeritud töötuid on 54 000, siis ametil on pakkuda kõigest 454 töökohta.



Jalatsivabrikus töö kaotanud Vera Grubinskaja on praeguseks lootuse kaotanud. «Ma otsin ükskõik millist tööd. Ma ei oska eesti keelt ja on arusaadav, et minu staatus on madalam. Otsin tööd teenindusfääris, sest lootust pole enam,» rääkis ta Reporteri videolõigus.

Tema on üks 54 000-st registreeritud töötust, kuid tervele sellele töötute armeele on tööturuametil pakkuda vaid 454 töökohta. Peamiselt vajatakse keevitajaid ja poemüüjaid, kuid neidki väga vähe.

Tööturuameti juht Tiina Ormisson märkis aga, et väga tihti arvatakse, et Eestis ongi nii palju vabu töökohti, kui on tööturuameti kodulehel, kuid tegelikult see nii ei ole.

Isamaa ja Res Publica liidu esimees Mart Laar on kindel, et aasta lõpuks kasvab töötute armee 100 000 inimeseni. Laari erakonnakaaslase, riigikogu liikme Ott Lumi arvates võib töötus aasta lõpuks kasvada kuni 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles