Sulg: lumekoristajate tööle võiks hindeks panna «rahuldav»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lumi reedel tekitas linnas suure kaose.
Esimene lumi reedel tekitas linnas suure kaose. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg pani eelmisel reedel lumekaoses tegutsenud tänavakoristusfirmade tööle koolipoisi hinde «rahuldav» ning süüdistas suuresti ummikute tekitamises autojuhte, kes hoiatustest hoolimata ikka suvekummidega sõidukitega tänavatele tulid.

«Meie poolt algas lume tulekuks valmistumine juba kolmapäevasest pressiteatest, iseasi on see, kui palju linnakodanikud sellele valmistumisele kaasa aitasid,» ütles Sulg.

Vastuseks küsimusele, et kas reedel oleks saanud midagi rohkem ära teha, vastas Sulg, et ega vist ei oleks saanudki. Kui lund tuleb niipalju peale, siis ei suuda ka ükskõik kui suur kogus soola kogu lund ikkagi kohe ära sulatada.

«Kui selline lumekogus on juba maas ja kõik suverehvidega linnas tuterdavad, siis pole ju võimalik ka tänavate hooldust teha,» märkis Sulg. Ta ise saabus Tallinna lennujaama umbes nelja paiku õhtul, kui algas kõige suurem lumesadu, ning nägi Sossi mäel, kuidas vähemalt kuus autot korraga ei saanud tõusust üles. Üks neist oli lapsi vedav väikebuss. Soolapuistur oli Sossi mäel edasi tagasi tiirutanud niikaua, kuni sool otsa sai, seejärel tuli talle vahetus.

Sule sõnul oli kommunaalamet reedel olnud pidevalt oma lepingupartneritega kontaktis, samuti oli mupo kõrgendatud valmisolekus. Niisugust inimeste ülejääki hooldusfirmadel ka ei olnud, et oleks võinud saata mehi autosid lükkama.

Esimene prioriteet linnas on lepingutes ette nähtud 50 tõusu lumest puhastamine ja soolatamine, et seal oleks võimalikult ohutult liigelda. Tänavatega saab hakata tegelema siis, kui ummikud on lahti harutatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles