Jakobson: prokuratuur saatis Reformierakonna juhtumi avalikkuse vandekohtu ette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal ja Kalev Lillo Reformierakonna peakontoris ajakirjanikele kommentaare jagamas
Kristen Michal ja Kalev Lillo Reformierakonna peakontoris ajakirjanikele kommentaare jagamas Foto: Liis Treimann

Tallinna Ülikooli politoloog Mari-Liis Jakobson leidis, et prokuratuuri samm oli väga julge ja pretsedenditu selles plaanis, et nad lõpetasid kriminaaljuurdluse prokuratuuris, küll aga saatsid Reformierakonna rahastamisskandaali edasisele läbivaatusele avalikkuse ette, n-ö. kodanike vandekohtu ette.

«Terve Eesti erakonnasüsteem on kartellistumas, see läheb tagasi Res Publica tekkeni, see oli esimene kartellipartei, teised on läinud kaasa sellega,» tõdes Jakobson ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Kõik asjad, mille üle viimasel ajal vaidlused on tekkinud, on poliitilise korruptsiooni asjad, meie poliitika viga on see, kui lähevad sassi avalikud asjad ja partei asjad – see ongi seesama kartellistumine,» tõdes Tartu Ülikooli professor Jüri Saar.

«Rahvaesindaja immuniteedi osas ei peaks väga autistlikku tõlgendust võtma, immuniteet on Euroopas parlamendi kui institutsiooni kaitseklausel, mitte üksiku isiku kaitseklausel,» rõhutas vandeadvokaat Urmas Volens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles