Eesti ministrite tee NATO tippkohtumisele on pikk ja keerukas

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo.
Haridusminister Jaak Aaviksoo. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peaminister Andrus Ansip ja kaitseminister Jaak Aaviksoo pidid täna hommikul ärkama varavalges, et jõuda mitu korda lennukeid vahetades Prantsusmaa ja Saksamaa piirilinnades Strasbourgis ja Kehlis toimuvale NATO tippkohtumisele. Välisminister Urmas Paet asus sama keerukale teekonnale mõned tunnid hiljem.

Ansip ja Aaviksoo lendasid kõigepealt Tallinnast Helsingisse. Sealt edasi Saksamaale Frankfurti, kust võtsid ette mitmetunnise autosõidu kohtumise toimumispaikadesse Saksamaal ja Prantsusmaal.

Välisminister Urmas Paet andis täna hommikul veel kõigepealt Tallinnas pressikonverentsi. Seejärel ruttas ka tema lennujaama. Paet lendas kõigepealt Riiga ja sealt edasi samuti Frankfurti, kust ka tema jätkas teekonda maad mööda. Kõik ministrid kasutavad tavalisi liinilende.

Kui Eesti ministrid ei põlanud NATOsse minekuks ära mitut lennuvahetust ja aeganõudvat maad mööda reisimist, siis Leedu ei pidanud paljuks kulutada raha kõigi asjaomaste isikute sõjalennukil otse Strasbourgi viimiseks. Lisaks nii pea-, välis- kui kaitseministrile ja neid saatvatele ametnikele said prii küüdi tippkohtumisele ka kõik asjast huvitatud Leedu ajakirjanikud.

Et Strasbourgi lennuväli on üpris väike, saabuvad delegatsioonid seekordsele NATO tippkohtumisele kümneid erinevaid teid pidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles