Peipsile on autode ja traktoritega minek keelatud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumiskeeldu eiranud kalastajad on ka varem vajunud läbi Lämmijärve jää. Mõnedel on tulnud hooletuse eest maksta eluga.
Liikumiskeeldu eiranud kalastajad on ka varem vajunud läbi Lämmijärve jää. Mõnedel on tulnud hooletuse eest maksta eluga. Foto: Piirivalveamet

Alates homsest kehtib jäälemineku keeld Peipsi järvel Emajõe suudmest Piirissaareni ning Lämmijärvel ja Pihkva järvel jäälemineku keelu autode ja traktoritega.

Keelu eesmärgiks on ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid, teatas piirivalveamet. Peipsi järv on kaetud 30 kuni 45 cm paksuse jääga, mille peal on kuni 15 cm paksune lobjaka kiht.

Ilmade soojenedes lobaja kiht sulab, vesi tungib läbi jää ning jää muutub kristalseks, «läheb pulka». Piirivalve teatel võib selline kristalne jää tunduda kandev, kuid see on petlik, oht läbi jää vajuda on suur. Emajõe suudmealal ja Narva jõe lähtes Vasknarvas vaba vee ala pidevalt suureneb.

Piirivalve palub kehtestatud keeldu tõsiselt suhtuda, sest jääle minek on eluohtlik. Neljapäeval sai Värska piirivalvekordoni korrapidaja teate Lämmijärvel läbi jää vajunud sõiduautost.

Piirivalve suundus olukorda kontrollima ning selgus, et Lämmijärvel, Salosaare lähistel oli kohaliku kaluri sõiduauto osaliselt läbi jää vajunud. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Piirivalve palub sõltumata jääle mineku kaugusest registreerida oma väljumine ja saabumine lähimas piirivalvekordonis. Jääle minnes võtta kindlasti kaasa jäänaasklid ja selga panna päästevest.

Jääpüügiaeg saab läbi

Narva veehoidlal ja Narva jõel on jääleminek keelatud. Piirivalve soovitab kaluritel hakata püüniseid välja võtma ja tegema ettevalmistusi püügihooaja lõpetamiseks. Jääolud on muutlikud ning vajadusel keelatakse piiriveekogudel jääle minek ka jalgsi.

Info jääolude kohta ja piirivalvekordonite kontaktandmed leiate piirivalve kodulehelt www.pv.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles