Sibyl Vane'i kitarrist Heiko: see pakkumine oli veidi šokeeriv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Sibyl Vane - Mark Kostrov, Helena Randlaht ja Heiko Leesment
Ansambel Sibyl Vane - Mark Kostrov, Helena Randlaht ja Heiko Leesment Foto: Adoline Wunck

Mullu parima Noortebändi tiitliga pärjatud Pärnu bänd Sibyl Vane alustas käesoleval nädalavahetusel debüütalbumi «Love, Holy Water & TV» tutvustamisega. 5. novembril ilmuvat plaati esitleti kolme päeva jooksul nii Tartus, Tallinnas kui Pärnus.

Kontserte saatis menu ning rahulolu nii muusikute kui melomaanide nägudelt oli kaugele näha.

Nädalavahetusel nii plaadi ilmumist kui 27ndat sünnipäeva tähistanud Sibyl Vane’i kitarrist Heiko Leesment usub, et bändi edu sai alguse just tänu Noortebändi konkursile. «Tänu seal osalemisele on avanenud väga palju uusi erinevaid võimalusi. Konkurss viis meid kokku inimestega, tänu kellele saamegi täna plaati esitleda,» rääkis Heiko intervjuus portaalile Elu24.

Noormehe sõnul võlgneb bänd suure tänu Ewerti ja Iirise mänedžerile Toomas Olljumile. «Toomas õnnitles meid laval ja lubas mulle hiljem kirjutada,» meenutas Heiko Noortebändi võidule järgnenud esimest olulist kontakti mehega, tänu kellele avanesid muusikutele uued väljakutsed. «Ja siis mingi aeg hiljem ta kirjutaski ning pakkus meile esinemist Riias I Love You baaris, mis on samanimelise plaadifirma keskus,» jätkas Heiko ja lisas, et esinemisele järgnes plaadifirma esindajate kutse Läti suurimale muusikafestivalile Positivus. «Sealt omakorda siis Tallinn Music Week, kus pakuti juba plaadilepingut.»

Käesoleva aasta kõige suurejoonelisem esinemine on bändil veel ees. Nimelt soojendab Sibyl Vane 14.novembril Riias esinevat Garbage'it. «Telefon helises, vaatasin et võõras number ja vastasin. Helistati I Love You Records plaadifirmast ja öeldi, et kuigi see pole veel avalik, siis meid on valitud Garbage’it soojendama. Ma arvan, et mul läks umbes pool minutit aega, enne kui ma midagi vastata suutsin. See pakkumine oli veidi šokeeriv. Ma ei teadnud, et meid kuskile esitatud on, see kõik käis plaadifirma kaudu. Nemad küll teadsid, aga ei öelnud, sest see kõik polnud kindel,» selgitas Heiko.

Muusiku sõnul ei mõju mõte Riias suurel laval esinemisest hirmutavalt. «Ei saa öelda, et me midagi kardaks. Oleme seda asja piisavalt kaua teinud, teame, mida teeme ja ei jäta asju juhuse hooleks,» ütles Heiko ja täpsustas, et esinemiseks valmistutakse väga põhjalikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles