Bo Xilai visati komparteist välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bo Xilai.
Bo Xilai. Foto: SCANPIX

Põlu alla sattunud Hiina poliitik Bo Xilai visati Kommunistlikust Parteist välja ja nüüd on võimalik ta kohtu alla anda, teatas ajakirjandus täna.

Partei keskkomitee «toetas poliitbüroo otsust ... Bo Xilai välja heita», ütles uudisteagentuur Xinhua kommunistide kõrgeimale juhtorganile viidates.

Partei keskkomitee kogunes neljapäeval järgmisel nädalal algava kongressi eelsele pleenumile, mille üks tähtsamaid teemasid oligi Bo Xilai küsimus.

Bo kaotas eelmisel nädalal oma parlamendikoha ja immuniteedi. Samm sillutas tee tema vastutusele võtmisele. Bo'd süüdistatakse võimu kuritarvitamises, altkäemaksu võtmises ja sündsusetutes seksuaalsuhetes.

Skandaal, milles Bo naist süüdistatakse ühe Briti ärimehe mõrvas, tõmbas kriipsu peale Bo lootustele parteiaparaadis kõrgemasse ešeloni tõusta. Juhtum lõhestas ka partei tippjuhtkonda. Reformistlikult meelestatud liidrid tahtsid skandaali õigusriikluse ja demokraatlike reformide propageerimiseks ära kasutada, konservatiivid aga selle karmikäelise lahendamise toel korruptsioonisüüdistuste käes vaevleva valitsuspartei mainet parandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles