Leht: Hiina uurib peaministri sugulaste väidetavat rikkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina peaminister Wen Jiabao
Hiina peaminister Wen Jiabao Foto: SCANPIX

Hiina ainuvalitsev kommunistlik partei algatas peaminister Wen Jiabao palvel uurimise tema lähedaste väidetava rikkuse kohta, teatas ajakirjandus täna.

Hongkongi ajaleht South China Morning Post (SCMP) teatas viitega allikatele, et Wen taotles uurimise algatamist kirjas partei poliitbüroo alalisele komiteele.

Ajaleht New York Times kirjutas oktoobris, et Weni perekonnal on varandust kokku vähemalt 2,7 miljardi dollari väärtuses. Näiteks peaministri 90-aastasele emale kuulub ajalehe andmetel 120 miljoni dollari väärtuses kindlustusfirma Ping An aktsiaid.

Weni sugulased on väiteid eitanud.

Uurimise algatamine ja selle avalikustamine on Hiinas ebatavalised, tavaliselt kannab võimupartei hoolt, et erakonna siseasjad jääksid avalikkuse eest saladuseks.

Hiinas algab sel nädalal kompartei kongress koos kord kümnendi jooksul aset leidva juhtkonnavahetusega.

SCMP teatas viitega oma allikatele, et partei juhtkonna konservatiivsem tiib, «kes ei soosi peaministri liberaalsemaid vaateid», on kutsunud Weni «kõigile USA ajalehe süüdistustele üksikasjalikult vastama».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles