Hõbemägi: pronksmälestus hoiab ära meeleavaldusi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipu põletamine pronksööl.
Sinimustvalge lipu põletamine pronksööl. Foto: Liis Treimann

Ajal, mil Läti ja Leedu majandussurutise tõttu piketivad, läheb Eesti teist rada paljus seetõttu, et kardetakse samastuda nn pronksmässajatega, väidab ajakirjanik Priit Hõbemägi.


Kuku raadio «Keskpäevatunnis» rääkinud Hõbemägi sõnul on võimalik, et kui rahvas tuleks tänavale valitsuse majanduspoliitika vastu meelt avaldama, satuksid seal kõrvuti endised pronkssõduri teisaldamise pooldajad ja vastased.

«Eestane kardab sattuda samale poole inimestega, kes avaldasid meelt pronksöö ajal,» rääkis ta, kommenteerides endise õiguskantsleri Allar Jõksi mõtteid erakorraliste valimiste ja rahumeelsete meeleavalduste teemal.

Endine õiguskantsler Allar Jõks rääkis hiljuti ajakirjanduses, et valitsus on majanduskriisi süvenedes suutnud kokku leppida vaid minimaalselt kõige hädavajalikumas-kärbetes ning ülejäänud aega on sisustatud üksteise ettepanekute materdamisega, ning lisas, et ta näeb väljapääsu erakorralistes riigikogu valimistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles